Putpelės su vynuogėmis - PutpeliuUkis/LT

Putpeliu ukis

+37068646300

www.putpeliuukis.lt
Go to content

Putpelės su vynuogėmis

Naudingos... > Patiekalai > Putpelių

Putpelės su vynuogėmis.
 
Įkaitinti orkaitę iki 190 С temperatūros. Įkaitinti aliejų sunkiame, pakankamai plačiame (kad visos putpelės tilptų vienu sluoksniu) keraminiame puode. Į puodą sudėti svogūną ir morką ir uždėti ant ugnies 4-5 minutėms. Putpeles iš išorės ir iš vidaus papipirinti ir pasūdyti. Ant kiekvienos viršaus uždėti po griežinėlį šoninės ir perrišti su siūlu. Uždėti putpeles ant daržovių ir kepti orkaitėje 30  minučių.
 
Tuo pačiu metu, naudojant piestą ir grūstuvėlį, sugrūsti pipirų žirnelius ir česnaką, po to sudėti pusę vynuogių, muškato riešutą, vyną ir brendį. Mišiniu aplieti putpeles ir palikti ant ugnies 30 minučių, retkarčiais apliejant jas užpilu. Sudėti likusias vynuoges, po to atsargiai nupilti užpilą į puodą. Padėti putpeles šiltoje vietoje. Skystį pavirinti, kol sutirštės, po to pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Perdėti putpeles, jautieną, daržoves ir vynuoges į pašildytą dubenį ir aplieti padažu.
Lithuania Parapijonishkes Piliakalnio str.1 LT 13241
Back to content