Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Įdarytos putpelės
-12 vnt. putpelių,
-400 g avienos,
-240 g. svogūnų galvučių,
-1 kiaušinis,
-40 g. kalendros žalumynų,
-prieskonių ir druskos pagal skonį.
Putpeles nupešti, apsvilinti ir atsargiai išdarinėti; kruopščiai nuplauti šaltu vandeniu, nupjauti kojeles. 1 valandai įdėti į tirpalą, paruoštą iš vandens, druskos ir raudonųjų pipirų.
Riebią avieną sumalti su mėsmale, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, žalią kiaušinį, kmynus, juoduosius pipirus ir susmulkintus kalendros žalumynus. Visa tai gerai išmaišyti. Gauta mase įdaryti putpeles, sudėti į mantų (Centrinės Azijos šalių virtinių) virimo puodą ir virti po 35-40 min. porą.
Pateikiant į stalą į kiekvieną lėkštę dedama po 2 putpeles ir pomidorų salotų