Baklažanuose keptos putpelės
Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Receptai
Baklažanuose keptos putpelės
Jums reikės: 4 baklažanų, 4 putpelių skerdienos, 2 pomidorų, 2 šaukštų riebalų.
Kaip gaminti:
Baklažanus nuplauti, iš vaiskočio pusės (arčiau jos) nupjauti viršūnes, išimti šerdį taip, kad liktų 1 cm storio sienelės. Paruoštus baklažanus pasūdyti, palaikyti 1/2 - 1 valandą ir vėl apiplauti. Apdorotą ir apiplautą putpelių skerdieną pasūdyti, pabarstyti pipirais ir po 1 putpelę įdėti į baklažanus, po to baklažanus patalpinti į skardą nupjautomis viršūnėmis į viršų, uždengti kiekvieną pomidoro pusele ir pašlakstyti riebalais. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Patiekti karštus su pasirinktomis salotomis.