Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Putpelės „а-lia Rišelje“
Sudedamosios dalys
2 porcijoms: 4 putpelių skerdiena, 200 g lašinių (arba rūkytos kiaulienos šoninės), 100-150 g riebaluose apkeptų grybų, 1 gabalėlis sviesto, 1/2 stiklinės buljono, 1 stiklinė tiršto raudonojo vyno (burgundiškojo arba paprasto, paskaninto 1 valgomuoju šaukštu cukraus su 1 žiupsneliu malto cinamono), 2 svogūno galvutės, 2 valgomieji šaukštai riebalų, maltų juodųjų pipirų, citrinos sulčių, druskos.
Gaminimas
Paruoštas putpeles patepti iš vidaus ir iš išorės citrinos sulčių, juodųjų pipirų ir druskos mišiniu. Į kiekvienos pilvelį įdėti po truputį aliejuje apkeptų grybų. Po to įvynioti į lašinių (arba rūkytos šoninės) griežinėlius, sudėti į gilesnį indą su pašildytais riebalais ir pabarstyti supjaustytais ir truputį pasūdytais svogūnais.
Indą su putpelėmis pastatyti į įkaitintą orkaitę. Kepti 6-7 minutes, užpilti buljonu ir kepti dar 10-15 minučių. Įpilti vyno, išjungti kaitinimą ir palikti indą su putpelėmis orkaitėje dar 10 minučių.
Patiekti su troškintais ryžiais, kompotu arba vengriškų slyvų marmeladu, abrikosais ir salotomis (savo nuožiūra).