Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Putpelės gruzdintuvėje
Skerdieną nuplauti ir pasūdyti. Į puodą su verdančiais riebalais (sviestu arba lydytu sviestu ir margarinu) skerdieną sudėti taip, kad ji būtų visiškai apsemta riebalais; puodą uždengti dangčiu ir užvirti. Po to, įjungus vidutinę, o po to silpną ugnį, puodą pastatyti į orkaitę (50-60 min.). Norint nustatyti, ar mėsa iškepusi, reiktų paimti už kojytės - ji turėtų lengvai atsiskirti nuo skerdienos. Prieš patiekiant keptuvėje esančiuose riebaluose, kuriuose troškinosi putpelės, pakepinti juodos duonos gabalėlius. Keptą duoną sudėti į dubenį, ant kiekvieno gabalėlio duonos uždėti iškepusios mėsos gabalėlius, papuošti žalumynais ir patiekti į stalą karštus.