Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Receptai
Putpelės su pomidorų padažu
Kaip gaminti:
3 porcijoms - 6 putpelių skerdiena, 1 stiklinė riebalų, 2 svogūno galvutės, 8-12 vidutinio dydžio pomidorų, 2 valgomieji šaukštai sviesto, petražolės lapelių, maltų juodųjų pipirų.
Putpelių skerdieną perpjauti išilgai nugarėlės, nuplauti, pasūdyti, papipirinti. Pakepti riebaluose (iš visų pusių) iki rausvumo. Po to sudėti į dubenėlį, o likusiuose riebaluose pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudėti nuvalytus ir smulkiais gabalėliais supjaustytus pomidorus. Išgaravus pomidorų sultims, įpilti karšto vandens ir į gautą padažą sudėti putpeles. Keptuvę sandariai uždengti dangčiu ir viską troškinti ant silpnos ugnies. Iškepusias putpeles išimti ir patiekti su padažu, pridėjus į jį sviesto ir žalumynų.