Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Receptai
Putpelės su prieskoniais kepsninėje („grilyje“)
Virtuviniame kombaine iki vientisos masės sumaišyti 6 česnako skilteles, druską, po vieną šaukštelį kmynų ir kalendros, 1 valgomąjį šaukštą smulkiai supjaustytų kalendros žalumynų, 1 arbatinį šaukštelį maltų juodųjų pipirų, 2 valgomuosius šaukštus alyvų arba saulėgrąžų aliejaus (skaičiuojant 6 putpelėms). Šia mase aptepti putpelių skerdieną, prieš tai ją perpjovus išilgai nugarėlės, sudėti į puodą, sumaišyti su majonezu arba grietine, uždengti dangčiu ir palikti 1-2 valandoms. Kepti kepsninėje 10-15 minučių, reguliariai apverčiant, kol putpelės iškeps ir pasidengs traškia plutele. Vietoje kepsninės galima naudoti orkaitę. Patiekti ant vynuogių lapų su petražolėmis ir citrinos riekelėmis.