Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Putpelės su prieskoniais kepsninėje
4 porcijoms:
-1 skiltelė česnako, druska,
-po 1 arbatinį šaukštelį kmynų ir kalendros,
-0,5 nedidelės svogūno galvutės,
-1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų kalendros žalumynų,
-žiupsnelis maltų Kajeno pipirų,
-2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus,
-8 putpelės,
-vynuogių lapai, petražolės, citrinos griežinėliai.
Sudėti visus komponentus (išskyrus putpeles ir garnyrą), į kombainą. Sumaišyti juos iki vientisos masės, aptepti ja putpeles. Uždengti dangčiu ir palikti 2 valandoms. Kepti kepsninėje, nuolat apverčiant, 10-15 minučių, kol putpelės iškeps ir pasidengs traškia plutele. Patiekti ant vynuogių lapų su petražolėmis ir citrinos griežinėliais. Vietoje kepsninės galima naudoti orkaitę.