Putpelių kiaušiniai „škotiškai“
Naudingos... > Patiekalai > Kiaušinių
Putpelių kiaušiniai „škotiškai“
Jums reikės: 10 vnt. putpelių kiaušinių, 1 vištos kiaušinio, 300 g smulkiai sukapoto faršo, kvietinių miltų (pabarstymui), maltų džiūvėsių, augalinio aliejaus (kepimui gruzdintuvėje).
Kaip gaminti:
Putpelių kiaušinius kietai išvirti. Nulupti ir pavolioti miltuose. Žalią vištos kiaušinį išleisti į gilų indą, išplakti su šluotele. Iš faršo suformuoti bandeles ir į jas suvynioti miltuose išvoliotus kiaušinius. Suformuoti apvalias mėsos bandeles su kiaušiniu viduje. Kiekvieną bandelę reikia pamirkyti kiaušinio plakinyje, po to maltuose džiūvėsiuose; po to vėl plakinyje ir vėl džiūvėsiuose. Apkepti gruzdintuvėje 180 laipsnių temperatūroje 4-5 minutes. Patiekalas paruoštas! Kiaušiniai „škotiškai“ paprastai į stalą patiekiami šalti.