Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Raudonajame vyne troškintos putpelės
Sudedamosios dalys
2 porcijoms: 4 putpelių skerdiena, 200 g lašinių, 1/3 stiklinės riebalų kepimui, 500 ml stipraus raudonojo vyno, smulkusis cukrus, 1 citrina, 1 arbatinis šaukštelis krakmolo, druska.
Gaminimas
Paruoštas ir išlaikytas putpeles suvynioti į plonus lašinių griežinėlius, apvynioti siūlais ir inde su įkaitintais riebalais apkepti iš visų pusių. Po to supilti 1/3 vyno ir troškinti, kol suminkštės, palaipsniui pilant likusį vyną.
Ištroškintas putpelės išimti, nuimti siūlus ir į kiekvienos pilvelį įdėti likusių smulkiai supjaustytų lašinių. Į sultis sudėti nedideliame vandens kiekyje praskiestą krakmolą ir cukrų (pagal skonį), ir užvirinti. Iki patiekiant gautą padažą laikyti uždengtą.
Patiekti putpeles po 2 vnt. porcijai su virtomis bulvėmis, salotomis iš raudonųjų burokėlių, saliero ir puse citrinos.
Padažą patiekti atskirai.