Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Veronikos putpelės
Sudedamosios dalys
5 putpelėms: 5 valgomieji šaukštai sviesto, 1/2 stiklinės baltojo sausojo vyno, 3 valgomieji šaukštai miltų, 1 valgomasis šaukštas druskos, 1 arbat. šaukštelis pipirų, 100 g vynuogių, 100 g migdolų.
Gaminimas
Putpeles nupešti, išdarinėti, nuplauti ir sausai nušluostyti. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus ir apvolioti juose putpeles. 5 šaukštus sviesto ištirpinti keptuve arba gilioje keptuvėje ir apkepti jame putpeles iš visų pusių.
Įpilti 1/2 stiklinės sauso baltojo vyno, uždengti dangčiu ir palaikyti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Pridėti truputį vynuogių ir migdolų ir laikyti ant silpnos ugnies dar 5 minutes arba tol, kol putpelės suminkštės.